JKG Kärnvärden: SUND

”Att vara sund betyder för mig en välbalanserad livsstil, med lagom av allt, såväl psykiskt som fysiskt. En välbalanserad kost (och att du kan unna dig något ohälsosamt ibland). Mångsidig motion och att man inser sömnens betydelse. Att vara social, men också kunna vara ensam och reflektera över sig själv.”

Så säger Carola Sundberg, dansare och motionär i JKG och mottagare av utmärkelsen Årets Sund 2019.

”Att vara sund betyder också att man vågar prova på nya saker, att man kan utmana sig själv. Människan mår bra av att få känna en tillhörighet, vara en del av något större sammanhang. Att vara del i en förening är en styrka, ett skyddsnät som kan ta emot och stödja i svåra och besvärliga situationer. Det är viktigt att vi inte lämnas ensamma. JKG är en härlig förening som skapat band för livet, från vaggan till graven. World Gymnaestradan ifjol i Österrike var en mäktig och omvälvande känsla för mig – tänk att jag får vara en del av det här: gemenskap och kärlek 💕.”

JKG vill som förening bli förknippad med kärnvärdena AKTIV, POSITIV, SUND, KUNNIG. Vi vill låta dessa värderingar synas i det vi gör och i vårt bemötande med andra människor. Tillsammans vill vi skapa en bättre tillvaro för oss och våra medlemmar. Läs mer om våra kärnvärden här.

Sund
Carola Sundberg (längst fram till vä) utsågs till Årets Sund 2019 bland annat för hennes sunda inställning till att våga pröva på något nytt och så stort som World Gymnaestrada 2019.

144BAD08-CD11-4F3E-B54A-93F31EDFA213

CDDE7FE5-1E12-4006-8097-02BA254E89F9