Passbeskrivning

BARN & UNGDOM

Dansskola 4-6 år
Dansant gympa för barn. Olika typer av dansstilar, lekar och grundträning ingår. Dansskola är för nybörjare – inga förkunskaper krävs. Tycker du om att röra dig till musik så är det bara att pröva på.

Dansskola 6-8 år
Vi lär oss grunderna i dans, med och utan musik. Vi gör steg kombinationer och små koreografier. Rörelse, tolkning av musik i rörelsen, rytm, grundteknik samt att vara delaktig i en grupp är element som poängteras.

Powerkids 
Lekfull träning för barn i 7-9 års ålder. Pulshöjande övningar, hinderbanor, lekfulla tävlingar och samarbetsövningar är några av sakerna som står på schemat.

Gympaskola 4-5 och 6-7 år
Motoriska övningar och lek för barn. Rörelserna är anpassade till barnens ålder och mottaglighet. Balans, rytmik, lätt golvakrobatik, gympa med handredskap och större redskap.

Dance & Show 8-9 år & 10-12 år
Du lär dig enkla grundsteg som kombineras till serier. Dance & Show passar alla, nybörjare eller vanare dansare spelar ingen roll, alla har lika roligt! Två olika åldersgrupper finns.

Familjegymnastik, barn 2-4 år
Vi övar grundläggande motoriska färdigheter och gymnastiserar på ett lekfullt sätt i en uppmuntrande atmosfär. Genom familjegymnastiken vill vi erbjuda er en aktiv och rolig stund tillsammans. Åldern är riktgivande. Ett äldre syskon eller en duktig 1,5 åring kan även klara av passet.

D.A.N.C.E 13-15 år
Vi dansar och provar olika dansstilar, övar stegserier och kombinationer. Fokus är dans och rörelseglädje. Alla är välkomna med!

Estetisk truppgymnastik
Här tränas hopp, vighet, styrka, balans och bålrörelser flera gånger per vecka. De äldre grupperna har hållit på i flera år med tävlingsgymnastik; erfarenhet från truppgymnastik är bra om man vill söka sig till de äldre grupperna. Nya välkomnas men grupperna begränsas av ett max antal – hör dig för med ledaren om plats finns.  Alla grupper deltar i tävlingar eller Gympastationer för utvärdering av gruppens nivå och programmets koreografi.

Supernova

Supernova är en grupp för barn med specialbehov eller någon typ av funktionsvariation. Målsättningen är att alla ska finna rörelseglädje och träna grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet och balans.
Vi leker lekar, dansar, bygger banor och testar olika redskap. Lektionen utformas av deltagarnas önskemål och behov.

Byt om till mjuka kläder och glöm inte vattenflaskan. Funktionsvariationer är aldrig ett hinder i gymnastikens värld – så hjärtligt välkommen med.

Supernova är öppen för barn och ungdomar i alla åldrar. Om det är så att deltagaren behöver extra assistans så är föräldrar och assistenter välkomna med.

VUXEN

Måndagsmotion
Varierande motionsgymnastik för vuxna i alla åldrar. Lätt och okomplicerad uppvärmning (utan hopp) som följs av muskelträning och avslutningsvis skön stretch. Ibland använder vi hjälpmedel ss hantlar, gummiband eller käppar. Målet är att stärka den fysiska konditionen och därigenom höja det personliga välbefinnandet.

Fredagsshow fr 20 år Danspass som kickar igång veckoslutet på ett roligt och fartfyllt sätt! Passet inleds med en uppvärmnings- och rörlighetsdel, sedan följer en dansdel och slutligen en stund stretch. Fredagsshow riktar sig till dig som är 20 år och äldre och nivån anpassas efter dansarna. Välkommen med, nu dansar vi in veckoslutet!

Cirkelträning / Kiertoharjoittelu
Cirkelträning för kvinnor, män och ungdomar med och utan vikter. Passar utmärkt även åt nybörjare. Kort uppvärmning och stretch.

Karajumppa
Karajumppa är ett cirkelträningspass för män i alla åldrar, med eller utan tidigare erfarenhet. Här använder vi vikter, gummiband, stepbräda och egen kroppsvikt. Vi cirkulerar i olika stationer och tränar hela kroppen. Ibland varvar vi muskelträningen med att höja pulsen. Effektiv träning där deltagaren får jobba i eget tempo och har även möjlighet att utmana sig själv. Vi inleder passet med uppvärmning och avslutar med stretch. En toppenstart på veckan i takt med medryckande musik! Kom med du också och svettas!

Fysiopilates
Har du besvär i stöd- och rörelseorganen? Känner du dig stressad? Har du astma eller annars nedsatt lungkapacitet? Om du känner att andra träningsformer är stressande med du vill ändå hålla dig i form så passar pilates för dig. I pilates för nybörjare går vi igenom grunderna i långsam takt. Passar även för seniorer och herrar. Fortsättningspilates är för dig som redan känner till idén med pilatesträningen eller annars har god kroppskännedom. Vi börjar med att repetera grunderna i pilates.

Core & Flex
Träning för hela kroppen, med fokus på bålstabilitet och rörlighet. Med hjälp av gummiband, käpp och vikter tränar vi mage, rygg, rumpa samt balans och rörlighet. Passet avslutas med rejäl stretching.

Fysiogympa
Kroppsvänlig, lite lugnare jumpa för vuxen smak. Passar även för alla som har t.ex led- eller ryggbesvär.

Fitness Boxning 
Konditionsboxning i grupp. Vi jobbar två och två med mitsar och pads
och får en effektiv genomkörare för hela kroppen. Du blir garanterat svettig! Passar även nybörjare!

Show Me (fr 15 år)  
Danspass för dig som är ö 15 år eller vuxna. Består av uppvärmning och teknikdel samt dansdel där vi blandar friskt olika stilar.  Nivån och svårighetsgraden bestäms utifrån gruppens sammansättning. Välkommen med och dansa!

Body Workout
Svettig konditions- och styrketräning för hela kroppen. Vi använder oss av stepbräda, hantlar, gummiband eller käpp som ett komplement i träningen. Passet avslutas med stretchning.

Dansant Workout
Styrka, uthållighet, smidighet, balans och kroppskännedom är några inslag i dansmotionen. Vi provar på olika stilar med betoning på rörelseglädje. Små stegkombinationer som småningom bildar en dans tränas under motionspassen. Kom och träffa andra dansglada motionärer.

IKI Liike Jumppa 65+
Vi tränar rörlighet , balans och styrka.
Har du aldrig jumppat förr eller bara annars kommit av dig med motionerandet?
Häng med! Vi tar det försiktigt. Alla jobbar utifrån sina egna förutsättningar.

Tuff Morgonmotion
Morgonjumppa för alla åldrar, puls och styrka och stabilitet.
Kul jumppa till rivig musik, inga svåra koreografier.
Alla med!

Rörelseglädje

Rörelseglädje är en stund av gymnastik, dans och gemenskap för ungdomar och äldre med special behov eller någon typ av funktionsvariation. Här får alla uppleva glädjen i att röra sig efter sin egen förmåga.
Genom rörelseglädje tränar vi grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet, balans och rörelse till musik. Dessutom leker vi lekar, dansar, bygger banor och testar olika typer av redskap så att du får träna din kropp på så många olika sätt som möjligt. Lektionen utformas av deltagarnas önskemål och behov.

Rörelseglädje stöder även på ett naturligt sätt utvecklandet av sociala förmågor, att samspråka med andra och att bygga förtroende. Om det är så att deltagarna behöver extra assistans så är assistenter välkomna med.

Byt om till mjuka kläder och glöm inte vattenflaskan. Funktionsvariationer är aldrig ett hinder i gymnastikens värld – så hjärtligt välkommen med.

Body & Pulse
Under detta pass varvar vi pulshöjande övningar med muskelstärkande serier. Vi värmer upp och kör sedan igenom hela kroppen i 6 block, med och utan vikter. Enkla kombinationer som även passar nybörjare. Ett svettigt pass där du kan välja din egen nivå.

Obs! Barnpassning ordnas på begäran. Hör av dig om du är intresserad av detta parallellt med din egen träning.