Vad planerar du och ditt barn i höst?

Föreningsverksamheten drar igång runt om i landet, och många är redan i full gång med att planera in idrott, dans och hobbyn för sig själv och sina barn.

Träning och dans för barn

För barn erbjuder JKG gymnastik och träning i form av Gympaskola, Power Kids och MixMove. De allra yngsta kan jumpa tillsammans med en förälder eller mor/farförälder i Familjegymnastiken eller i nyheten FamilyMove. FamilyMove deltar du i dagtid och här kan även föräldern få en chans att träna själv.

Supernova är en grupp för barn med funktionsvariation. Inom dans erbjuds för barn Dansskola och Dance&Show. Supernova och dansgrupperna kommer att uppträda under dansföreställningen Concordia i november. Du kan pröva på som helt ny i alla grupper.

Träning för vuxna

För ungdomar och vuxna erbjuds ett brett utbud av mångsidig och varierande träning. Yoga och Pilates är lugnare pass, medan söndagens Body&Pulse, lördagens Body Workout, måndagens Cirkelträning och onsdagens Boxercise är tuffare pass. Under helgens 2 träningspass använder vi hantlar och redskap varvat med pulsövningar. I Boxercise jobbar vi i par – med en vän eller partner. Du kan även komma ensam och få ett par på plats. Bra träning för övre kroppen och konditionen – även för helt nybörjare

Fredagslänken och intervallerna har hållit på några år och riktar sig till helt vanliga motionärer – ungdomar, kvinnor, män – som önskar förbättra flåset. Vi välkomnar alla som velat (och inte velat) börja jogga, men aldrig riktigt kommit igång. Vi börjar väldigt lugnt och i eget tempo. För vana löpare brukar Ronny hitta en egen växel, så alla får träna på egen nivå. En härlig känsla brukar infinna sig efter fredagspasset i natursköna hamnskogen.

Har du problem med nacke eller rygg rekommenders förutom Pilates och Yoga även Core & Flex. Passar just dig som sitter mycket framför dator. Här jobbar man med käpp och bygger upp rörligheten.

Rörelseglädje är en grupp för vuxna med funktionsvariation eller särskilda behov. En assistent kan delta i passet. Dagtid kan du delta i passen IKI Liike för över 65 åringar samt Tuff motion i 60 minuter med valfri, påföljande Relax&Stretch i 30 minuter. Måndagar finns även ett omtyckt motionpass ”Måndagsmotion”.

Dans för ungdomar och vuxna

Vill du dansa som vuxen eller ungdom kan du delta i Dansant Workout som är en blandning av dansanta rytmer och motionsträning. Grunderna i dansteknik lär du dig i Modern Inspired. Show Me är en dansgrupp för de som redan har danserfarenhet.

Terminen kör igång måndag 29.8. Du kan pröva på i alla grupper, men vill du säkerställa en plats lönar sig förhandsanmälan.

Core & Flex är ett pass som förbättrar rörligheten i axlar och rygg samt stärker bålmuskulaturen.