Ordförandes tack – Årsmötet 2017

Efter 14 härliga år vid ordförandeposten är det dags för mig att TACKA alla kolleger för givande samtal, utveckling och många roliga episoder. Det har varit en lång och energifylld resa och jag skulle inte byta bort en endaste stund. Speciellt minns jag ansvarsfördelningen som vi tog itu med allra först, för att få jämlik börda mellan styrelsemedlemmarna. Priima-certifieringen och Sigill-certifieringen är något vi får vara stolta över att ha åstadkommit bland de första i Finland inom gymnastik och även som första finlandssvenska förening. Danssagan och kalendern som vi drog igång för att få in medel till gymnaestrador och event blev bestående projekt och dessa får vi se som tradition idag.IMG_2513

Gymnastikfesten 2012 i Jakobstad och JKGs 90 och 100 års jubileum samt Late Jakob utnämningen 2015 blev minnesrika höjdpunkter. Vi fick även nytt klubbrum, garderob och salar vid Idrottsgården och en ny truppmatta till våra gymnaster inom estetisk truppgymnastik. Arbetet med förnyandet av JKGs vision 2020 och strategi har varit givande och effektivt, och är något som vi får jobba vidare med när nya krafter tar över.

Late Jakob 2015

Jag vill nämna några ord som jag tycker beskriver JKGs sätt att arbeta och se på saker:
samarbete, ansvarsfördelning, arbetsro, brainstorming, processer, kreativitet, uppbackning, pålitlighet, framåtanda, problemlösning, effektivitet, och naturligtvis våra kärnvärden aktiv, positiv, sund och kunnig. Detta sätt att arbeta på har hjälpt mig att utvecklas i arbetslivet, och vice versa.

1410943_598223733574377_567372216_o

Jag är stolt över att ha fått förmånen att vara en del i detta gäng. Och jag vill speciellt lyfta fram Jenny Herrmans och Johanna Gripenberg som troget och sakkunnigt stått vid min sida under hela ordförandeperioden. Jenny till och med något längre. Utan er två och ert engagemang hade jag aldrig hållit på så här pass länge. Vill också tacka Pia Boström för ovärdelig hjälp på förbundsnivå och med lång erfarenhet inom föreningsliv, Leena Ljung och Soli Granholm för er aktivitet och girlpower samt nu på senare år Henrika Granholm och Jenna Lindqvist för att ni kommer in i styrelsen och tar över allt mer och mer.

IMG_2241

jkg-varfest-0515_17260dsc_9982

Jag vill tacka Sussie Åkerholm och Pia Nyman för er fantastiska kreativitet, framåtanda och ert konstruktiva sätt att leda föreningen framåt och i rätt riktning både som koreografer och som samhällskämpar. Tack till Lena Lindström, Pia-Maria Mattsson, Anna Backlund, Siv Martelin, Annett Gripenberg, Eija ”Loppan” Backman för tiotals år av oavbruten inspiration. Tack även till ALLA andra ledare, hjälpledare, seniorinnen och funktionärer för er specialkunskap, vänskap och förmåga att engagera så många personer runt om er. Tack också till alla medlemmar, gymnaster, dansare, föräldrar och truppföräldrar för att ni delar med er av så mycket glädje inom föreningslivet. Ett tack även till Inwhite Design och Anki Molander för utvecklandet av JKGs grafiska profil under många års tid.

Siv

Verksamhetsåret 2017 inleddes med en rivstart av övningarna inför Danssagan Sjöjungfrun. Mitt i detta fick jag och flertalet andra inom JKG genomgå vår allra största tragedi någonsin när medlemmen och JKG supportern Anders Åkerholm omkom i en bilolycka 2.2.2017. Ur JKG synvinkel var Anders en person som alltid såg en stor potential i JKG. Anders ville att JKG skulle växa och han trodde tveklöst på oss i alla sammanhang. Han pushade oss framåt och hejade öppet på oss. Tack Anders för ditt stöd.

1491340_598225280240889_1858230174_o

Denna händelse öppnade också ögonen på mig för en ny dimension av föreningsliv. Hur viktigt det är att ha en fast social punkt utanför familj och arbetsliv när det riktigt krisar till sig. JKG är mer än en idrottsförening. JKG fyller genom sin verksamhet och sina evenemang en viktig social funktion i samhället och i gemenskapen och tryggheten bland våra medlemmar. Låt JKG förbli den förkämpe den är.

JKG-JD-0714_14361DSC_6099

Till min blivande efterträdare, viceordförande Henrika Granholm, vill jag säga: Jag är oerhört tacksam och glad att just du ställer dig till förfogande. Du har alla de egenskaper som man kan önska sig: social, varm, strukturerad, kompetent, vänlig, glad, effektiv, orädd och det viktigaste av allt, du har ett stort föreningshjärta. Från djupet av mig – ett varmt lycka till.

Tack!

Mia Högkvist
Ordförande i JKG mars 2003 – mars 2017