
Efter sportlovet kan du komma med i JKG till halva terminspriset. Pröva på fritt i alla grupper! Vi ses!
Vi fortsätter på temat nyttiga mellanmål till skolbarnen. En del recept kräver att man kan hantera köksredskap och mixer. Här en inhandlingslista för hela veckan:
- 3 bananer
- 12 färska dadlar
- frukt/bär
- morötter. gurka, blomkål
- 2 avokado
- 2 dl frusna blåbär
- 2 dl naturell yogurt
- gräddfil
- 1 dl kvarg
- honung, vaniljsocker
- jasminris
- cashewnötter
- kokosfett
- kakao
- kaffe
- kokosflingor
AVOKADO – OCH BLÅBÄRSSMOOTHIE
- Du behöver för 2 portioner:
- 1 banan
- 1 avokado
- 2 dl frusna blåbär
- 2 dl naturell yogurt
- Lite honung
Mixa banan, avokado och blåbär och späd ut med naturell yogurt. Rör i honungen.
RISMELLANMÅL MED FRUKT
Om det blev ris över från middagen kan det lätt blandas med kvarg. Servera med frukt och bär.
- 2 dl kokt jasminris
- 1 dl lätt kvarg
- vaniljsocker och/eller honung
- valfria bär och frukter till servering
BANANGLASS
Skiva 2 bananer och frys dem. Mixa de frysta bananskivorna tills de får en konsistens av glass. Klart!
GRÖNSAKSSTAVAR MED DIP
Skiva skalade morötter och gurka i långsmala stavar och blomkål i bitar. Dippa i mosad avokado eller gräddfil. Om du vill kan du salta och peppra dippen något.
NYTTIGA CHOKLADBOLLAR
- 12 st färska dadlar
- 2 dl cashewnötter
- 1 msk kokosfett
- 2 msk kakao
- 1 msk starkt kaffe
- kokosflingor
- Mixa nötterna väl. Tillsätt dadlar, kokosfett, kakao och kaffe och mixa till en jämn smet. Forma små bollar och rulla i kokos. Sätt bollarna i kylen i minst 1 timme.