Ny inom JKG?

Har du aldrig tränat regelbundet? Eller har du haft en paus i tränandet? Oavsett så är du lika välkommen med i JKG. Grupper finns i olika svårighetsgrad och intensitet. Meddela gärna ledaren att du är ny inom träning eller i JKG. Varje ledare blir glad över varje nytt ansikte.

Ny i JKG barngrupp

965A22BF-FF7A-46FE-BDFC-ABC79BC3426EOm ditt barn vill börja gympa eller dansa är det fritt fram att pröva på i alla grupper, men vill man säkerställa en plats bör man förhandsanmäla sig. Barngrupperna riktar sig till barn under 12 år. Åldrarna är riktgivande. De allra yngsta tränar tillsammans med en förälder i Familjegymnastiken.

Gympaskola är en lekfull timme där vi jobbar med både grov- och finmotorik och lätt pre-akrobatik. Gympaskola finns för åldrarna 4 till 9 år olika grupper. Passet är en bra start för alla barn oavsett om man vill fortsätta med gymnastik eller med någon helt annan sport.

För fartfylld och svettig men lekfull träning finns PowerKids för 7-9 åringar samt DanceMix för 10-12 åringar. DanceMix innehåller även dans. Många barn behöver mer pulshöjande motion och vi hoppas många nya hittar med hit. Som en fortsättning på åldersklassen DanceMix finns en grupp för tonåringar: PowerYouth. Den riktar sig till högstadie- och gymnasieelever och fokus ligger på att höja konditionen och stärka muskulaturen. Kom gärna och testa på gratis. Du kan vara helt nybörjare inom träning här!

Supernova är en grupp för barn och ungdomar med funktionsvariation eller särskilda behov. En assistent kan delta i passet.

 

Dans i JKG

_MG_1931De yngsta 4-5 eller 6-7 -åringarna deltar i Dansskola medan Dance&Show finns för 8-9 åringar och 10-11 åringar. Nybörjare är välkomna!

DanceMix 10-12 år och D.A.N.C.E från 12 år är dansinriktad träning som lämpar sig både för nybörjare och de som dansat tidigare.

Har du lite dansvana rekommenderar vi Show Me från 15 år. Dansant Workout är ett motionspass med dansanta inslag och medryckande musik – även för nybörjare. Välkommen med!

Träning för Ungdomar och Vuxna

_MG_1900Våra vuxenpass riktar sig till både män och kvinnor, förutom ManWorkout som riktar sig enbart till män – både yngre och äldre. Här kan du gärna testa på som helt ny i JKG.

Vår enda manliga ledare i JKG, Ronny, drar ett roligt löppass varje fredag. Vi välkomnar absolut nybörjare hit och vi kan tänka oss att dela upp gruppen om nivåskillnader finns. Passar därav även mycket vana löpare. Ett perfekt sätt att inleda helgen på. Kom gärna och testa!

Även Fysiopilates finns för nybörjare. I pilates för nybörjare går vi igenom grunderna i långsam takt. Passar även för seniorer och herrar.

Fysiogympa är kroppsvänlig, lite lugnare träning för vuxen smak. Passar även för alla som har till exempel led- eller ryggbesvär. Över 65 åringar kan delta i IKI Liike på fredagsmorgnar. En nyhet är Core & Flex som riktar sig till de som behöver förbättra sin rörlighet och bålstyrka. Kanske på grund av distansarbete, kontorsjobb eller ensidig träning.

I Boxercise använder vi mittsar och handskar – delta med ett par du känner dig bekväm med. Passar utmärkt för helt nybörjare! Du väljer hur svettigt du gör det!

Rörelseglädje är en grupp för personer i övre tonåren och äldre med funktionsvariation eller särskilda behov. En assistent kan delta i passet. Passet startar 9.9.2021.

Alla pass riktar sig även till ungdomar, men PowerYouth riktar sig till högstadie- och gymnasieelever och fokus ligger på att höja konditionen och stärka muskulaturen. Kom gärna och testa på gratis. Du kan vara helt nybörjare inom träning här!

Övriga pass är träningspass med och utan redskap, till exempel: Cirkelträning, Måndagsmotion, Tuff morgonmotion, HIIT, Body Workout och Body&Pulse. De finns i lite olika intensitet. Högre intensitet är märkt med ett hjärta. Är du ny så meddela detta till ledaren så att hen får anpassa rörelserna, särskilt i början av terminen. Och kom ihåg att var och en tränar på just precis sin egen nivå.

Här ser du JKGs höstschema. Läs gärna mer under passbeskrivningarna! Välkommen med!

Intervaller