Livsloppet gav energi och spred glädje

JKG medverkade i Livsloppet 2016 med bland annat uppvärmning, trafikdirigering och saftstation.
Det var med ett leende på läpparna man sökte sig till arbetet efter denna morgon. Blandningen av unga och gamla, skolelever, studerande och pensionärer, personer med olika funktionshinder och med transportstöd, barnfamiljer och babyvagnar gjorde stämningen extra speciell. All for one, one for all.

Pernilla Nylund från Psykosociala förbundet drog det största lasset med evenemanget, men detta var ändå helt klart ett samarbetsprojekt mellan många olika aktörer: Folkhälsan Rehabilitering Östanlid, Jakobstads gymnasium, JKG, Contact rf och After Eight. Från JKG fungerade Soli Granholm som koordinator. Lena Lindström koordinerade uppvärmningen.

Vi ville med detta korta Livslopp sätta fokus på hur viktig kopplingen mellan fysisk och psykisk hälsa är för vårt välbefinnande och vi ville göra det med ett lopp som andas både humor och allvar. Deltagarna kunde springa, jogga, gå eller ta sig fram med hjälp av ett stödstransportmedel igenom det korta stadsloppet (370 meter), som för första gången arrangerades i Jakobstad. Tillsammans fick vi fin och rolig förmiddag där välmående var i fokus!

JKG5JKG4JKG3

Team LIVSLOPPET ,
genom JKG