JKG kör igång sin träning må 28.8

JKG drar igång träningen från och med den 28 augusti i drygt 40 olika grupper. Nytt för i år är bland annat en egen grupp för män, Fitness Boxning samt Fredagsshow från 20 år. JKG är tillbaka på den nivå man var före pandemin startade 2020 och är glada att kunna erbjuda ett fullt sortiment för alla åldrar igen.

Träning för alla åldrar

“Karagruppen” är en cirkelträningsgrupp som riktar sig till män från 15 år till 70+. Den leds av Mimmi Östman och hit kan man komma utan någon som helst erfarenhet av gruppträning. Gruppträning för män har ökat i popularitet och med en egen grupp för män hoppas föreningen nå ut till många nybörjare. 

Fitness Boxningen är en annan nyhet som passar både män och kvinnor inklusive ungdomar. Denna träning leds av Aleksey Oleksii Bilomistnyi. Här boxar man med handskar och mitsar som lånas av föreningen. Man kan delta i par eller ensam.

Skonsammare pass hittas i Fysiopilates, Fysiogympa, Core och Flex samt i seniorgruppen IKI Liike 65+. Vill man träna tuffare erbjuds Cirkelträning måndagar samt olika typer av styrke- och konditionspass fredag, lördag, söndag kl 10 i Övre salen vid Idrottsgården.

För personer med någon typ av funktionsvariation erbjuds barngruppen Supernova samt ungdoms- och vuxengruppen Rörelseglädje. Man kan delta med eller utan assistent i passet. 

Olika typer av motoriska gymnastikpass ordnas för barn från 4 till 9 år. Här lär man sig hantera stora och små redskap samt grundläggande färdigheter såsom kullerbytta, skottkärra, balansövningar  och rullningar. Även lek, kondition och styrka hör till programmet. 

De allra yngsta deltar med en förälder eller annan vuxen i Familjegymnastiken. Här betalar den vuxne in sig, medan barnet eller barnen tränar gratis. Alla barn bör ha en vuxen med sig. Rekommenderad ålder är 2-4 år. 

Dans och estetisk träning i olika svårighetsgrad

Fredagsshow för över 20 åringar leds av Emma

Dansa kan man göra från 4 år och uppåt i olika dansgrupper, som även uppträder på föreningens årliga dansföreställning i november i Schaumansalen. Denna höst sätter JKG upp Nanoq – Ett arktiskt äventyr den 3-4 november. En ny dansgrupp för över 20 åringar har efterfrågats i flera år och blir nu verklighet varje fredag kl 18:30 i Idrottsgården under ledning av Emma Lönnqvist. 

Den populära estetiska truppgymnastiken fortsätter som tidigare i Rettig Sport Center. Här lönar det sig att höra sig för om plats, om man är intresserad av träning i from av tävlingsgymnastik. Alla övriga pass hålls främst i Idrottsgården, men en del även ute i skolsalar. Utbudet ses här.