Isadora Årets juniorlag 2021

ÅRETS JUNIORLAG (under 18 år) 

Isadora valdes under staden Jakobstads medaljgala 12.5.2022 till Årets juniorlag!

Isadora består av 7 stycken gymnaster som år 2021 tävlat i klassen 12-14 år. På grund av pandemin blev alla tävlingar online evenemang och Isadora deltog i 4 tävlingar i Hobbyserien. Där blev det 3 guld och ett silver. Guld togs i KelloCup Oulu, KomiaCup Seinäjoki, FSG mästerskapen Vasa och silvret mottogs i TV Open i Tammerfors. Tränare våren 2021 var Rebecca Åkerholm och därefter Thilde Björklund. Truppen berömdes för medryckande koreografi med välanpassade rörelser till gruppens nivå, rena rörelser och god grundteknik. Gymnaster: Felicia Kass, Elvira Björklund, Filippa Herrmans, Ida Fors, Ella Aspvik, Matleena Tyni, Alva Nylund

27A446DE-4CE4-45EF-B448-1F55EA357A58JKG gratulerar Isadora och även övriga nominerade:

Nominerad till: ÅRETS FÖRENINGSFUNKTIONÄR 

Maria Norrena Björklund. Maria är en aktiv truppförälder som engagerar sig i såväl JKG som andra föreningar. Hon är medlem i föreningens trupparbetsgrupp som planerar truppverksamheten samt genomför andra trupprelaterade uppgifter. Maria är också medlem i  arbetsutskottet som bl.a. ser till att serveringen av kaffe och tilltugg ordnas på föreningens jul- och vårfest samt till föreningens årsmöte. I övrigt är Maria en engagerad truppförälder som tidigare fungerat som truppkoordniator under flera år och som hjälper till med allt från att beställa truppdräkter, boka bussar och planera paljetträffar till att skjutsa flickorna på träning. Dessutom har hon fungerat som funktionär på dansföreställningen Hemester under hösten 2021 och lotsat gymnasterna till scenen. Maria är en funktionär som svarar ja när det kommer till att ställa upp och hjälpa till i föreningen och dess verksamhet och hon är en person som föreningen vet att vi kan lita på.  

Nominerad till: ÅRETS TRÄNARE

Susanne Åkerholm. Susanne har under hela året 2021 bidragit med stor aktivitet som tränare både i sin egen grupp, men också aktivt arbetat för hela föreningen och alla föreningens medlemmar. Hon har koreograferat och engagerat sig i projekt som nått ut också till andra utanför föreningen. 

Susanne är en positiv, inspirerande och peppande tränare som lockar full sal med deltagare i åldern 15-50+.  Hon ser individen i gruppen och vill få alla att utvecklas i dansens tecken. Hon är uppmärksam på gruppens hälsa och förespråkar hälsosamma rörelser som genomförs med god teknik. Under året 2021 har Susanne bl.a. koreograferat och tränat in dansprogram till det riksomfattande evenemanget Skolmusik 2021. Skolmusik planerades genomföras i Kristallen i Jakobstad i maj 2020 med över 400 elever från hela Svenskfinland. Pga pandemin flyttades eveemanget fram ett år och genomfördes digitalt. Sussie Åkerholm var huvudkoreograf för eventet.

Sussie Åkerholms koreografi The Market Place med 33 dansare blev uttaget som enda finlandssvenska programinslag att representera Gymnastiken 125 år i Helsingfors Ishall i november 2021. Över 60 lag ansökte om att få delta. Evenemanget samlade över 400 gymnaster från hela Finland.  

Sussie har fungerat som koreograf och tränare till ett flertal program i Dansföreställningen Hemester (5-6.11.2021) i Jakobstad, där hon också tog ett stort ansvar för planeringen av själva dansföreställningen. Hon har förutom sina veckovisa träningar med sin dansgrupp också hållit extra träningar för gruppens skull inför kommande uppvisningar. Susanne är en tränare som lyfter sin grupp och ser allas potential, hon är ytterst kompetent och kunnig inom sitt område. Framförallt så är Susanne en tränare som med sitt engagemang bidrar till äkta dansglädje till hela föreningen. 

ANNAT: DANSFÖRESTÄLLNINGEN HEMESTER

Den 5-6.11.2021 fyllde JKG Schaumansalen tre gånger under sin dansföreställning Hemester – en guidad tur i Jakobstad, och bevisade för Jakobstadsborna att vi absolut inte sett nog av Jakobstad, trots 1,5 år då man knappt fått lämna stadens gränser.

Dansföreställningen lyfte fram staden Jakobstad och dess sevärdheter ur både ett dagsaktuellt och historiskt perspektiv med fokus på framtidstro och hållbarhet. Publiken lotsades från sevärdhet till sevärdhet, från dåtid till nutid, genom text, bilder och dans. Med föreställningen ville JKG öppna publikens ögon för det vackra, det värdefulla och det historiskt intressanta som finns precis runt hörnet. 

På scen samsades 170 gymnaster och dansare i åldrarna 4-70+, fördelade på 17 program.  Den gemenskap föreställningen bjöd på var något som dansarna och gymnasterna saknat mer än de själva insett, och gemenskapen och uppvisningsglädjen förmedlades också till de närmare 900 personerna i publiken. ÖT avslutade sin recension med orden: Efter en nittio minuter lång hemester tillsammans med JKG vill man utbrista; Vilken resa, vilken gymnastikförening och vilken fin stad Jakobstad är!