Hälsopuff i maj!

Bloggande inspiratörer

Bloggar om träning och hälsa kan höja motivationen och ge dig som tränar, eller vill börja träna, nya synvinklar, idéer och inblick i tränande människors vardag. I maj får du tips på sådana inspirerande, personliga och sunda bloggar. En del upprätthålls eller sponsoreras av företag, andra av privatpersoner. Träningsformerna som omnämns är varierande. Samtliga bloggar nedan riktar sig främst till vuxna men är öppna för alla intresserade läsare.

Every day matters!

Johanna Hjulfors, bland annat hälsovårdare, PT och JKG-ledare, bloggar om träning, hälsa och vardagspussel. I vår publiceras varje vecka ett tioveckorsprogram för dig som vill komma igång med löpning.

Lofsan

Lovisa ”Lofsan” Sandström medverkar regelbundet som träningsexpert i bland annat Nyhetsmorgon på Sveriges TV4. Hon bloggar om träning och familjeliv.

Spark i baken

Terese Alvén är instruktör, PT, föreläsare, skribent och kostrådgivare med egna erfarenheter av ätstörningar. Hon vill förmedla en sund syn på träning och hälsa, utan måsten och ångest.

Mamma Boot Camp

Olga Rönnberg är fembarnsmamman som skapat konceptet Mamma Boot Camp och tränar deltagarna i tv-programmet Biggest Loser Sverige. Hon bloggar också för tidningen Mama.

En dryg mil om dagen

Jakobstadsbon Ingmar ”Ingo” Juselius började år 2013 springa i snitt 10 kilometer om dagen. Eftersom han rodde i land den utmaningen höjde han i år ribban till 11 kilometer.

I sommar är det du som är JKG-medlem och/eller läsare av föreningens webbplats som skapar Heja, heja! Skicka in dina bästa tränings- och motivationstips, smaskiga och sunda recept, inspirerande träningsfoton och annat som kan tänkas peppa någon annan till ett hälsosammare och gladare liv. Dina bidrag publiceras anonymt om du så önskar. Hör av dig per e-post till marie.bjorkskog@jakobstad.fi. Hälsopuffen Heja, heja! återfår sin form med bidrag av JKG:s styrelse och ledare fr.o.m. september då föreningen inleder höstterminen. Njut av sommaren!