Utmärkelser vid JKG:s julfest 6.12.2015

Utmärkelser vid JKG Julfest 6.12.2015

Motionslådor:

Linnea Fagerlund
Leena Ljung

Blommor:

Aktiv – Vivan & Jockum Krokfors
Paret Krokfors deltar aktivt i olika former av träning: styrke- och konditionspass, step, muskelvård och boxning med mera. Paret småspringer raskt och glatt uppför trapporna och in på våra timmar – flera gånger i veckan. Oftast tillsammans. De sprider glädje omkring sig och är positivt inställda till hälsa och samvaro i alla former. Därför tilldelas de blomman Aktiv.

Positiv – Emma Invenius
Emma tog över två grupper i höst och har dessförinnan fungerat som hjälpledare i flera år. Under året har hon tagit sig an nya utmaningar som ledare, hållit en god och lättsam ton, skrivit noggranna lappar och förhållningsregler till både sina gymnaster och hjälpledare. Hon är mogen för sin ålder, positivt inställd till det hon tar sig an, och vi hoppas att få se henne arbeta med barn och ungdomar framöver också. Hon tilldelas därför blomman Positiv.

Sund – Ulrika Lunabba-Svanström
Ulrika är en omtyckt och kunnig ledare. Hon håller morgonpasset på fredagar och även boxning mellan varven. I höst antog hon sig en ny utmaning i form av IKI Liike. IKI Liike riktar sig till personer över 60 med konceptet: Voimistelija on aina parhaassa iässä. Motion gör gott för hälsan, både socialt, mentalt och fysiskt. Ulrika har en sund inställning till motion och hälsa, och hon passar som hand i handske till alla målgrupper hon tar sig an. Hon är en frisk fläkt i vår förening och tilldelas därför blomman Sund.

Kunnig – Isabell Ström
Är det möjligt att erhålla en utmärkelse efter bara några månader? Ja, det har Isabell bevisat. Isabell började i vår förening i höstas och tog sig direkt an en trupp och en barndansgrupp. Hon reste utan tvekan ner till Helsingfors för att lära sig barnmassen inför FSG Festival 2016, hon var beredd att hoppa in för IKI Liike träff i Tammerfors utan en blinkning, hon ställde upp med dansuppvisning på Barnfesten, utan att veta vad det var för en fest.  Hon dansar och tränar i JKG. På frågan om hon sjunger, svarade hon: ”Jomen visst gör jag det!” Lucia var inga problem att ställa upp som.  Instrument spelar hon och hon kommer att ha en av huvudrollerna i Danssagan i Schaumansalen i februari. Hon är en person som man undrar över om det finns något hon INTE kan? Därför tilldelas Isabell blomman Kunnig.

Årets Juniortränare – Mikaela Kurula
Mikaela är ledare i JKG sedan flera år tillbaka. Hon har alltid haft stora och välbesökta grupper. I år leder hon två discogrupper och den äldsta Dansakademi gruppen. Som tack för mycket gott och inspirerande juniorarbete tilldelas Mikaela titeln Årets juniotränare 2015.

Ljusstaken (ur Anna Granqvists minnesfond) – Anna Backlund
Ljusstaken tilldelas årligen en person som under många års tid troget och förtjänstfullt arbetat för föreningens och medlemmarnas väl. Detta år går den till person som sprider sann dans- och gymnastikglädje omkring sig – Anna Backlund. Anna får oss att skratta och må bra inombords. Hon är även mycket kunnig och erfaren inom dans och koreografi både för barn och vuxna.  Vi är mycket stolta över att få ha henne i vår förening.