Att glädjas tillsammans är sann glädje

Sommaren 2018 fick jag en kväll uppleva riktigt sann glädje när ett gäng ungdomar med olika funktionsvariationer uppträdde med dans på scenen i Riccione, Italien. I samma stund föddes tanken att JKG också kunde erbjuda motsvarande verksamhet för ungdomar och äldre personer  med särskilda behov.

Och föreslår man något så brukar det för det mesta vara så att frågan bollas tillbaka – jag tog naturligtvis emot bollen och genast i samma stund föddes inspirationen. Den abstrakta tanken blev en konkret handling och gruppen Rörelseglädje föddes.

Idag är vi närmare 20 glada gymnaster som delar glädjen i att röra på sig. Vi tränar grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet, balans och rörelser till musik. Dessutom leker vi lekar, bygger banor och testar olika typer av redskap så att alla får träna sin kropp på så många olika sätt som möjligt och efter sin egen förmåga.
3FB7B22E-351E-496E-83A4-0832896ABBEC

Rörelseglädje handlar också om att på ett naturligt sätt utveckla sociala förmågor, att samspråka med andra och att bygga förtroende. Och ja, vi svettas.

När man som ledare stiger in i gymnastiksalen varje torsdagskväll möts man genast av ett gäng inspirerande härliga ivriga gymnaster som förmedlar glada skratt och varma kramar. Det gör att man genast glömmer att arbetsdagen varit intensiv och plötsligt, plötsligt är all trötthet bortblåst.

Så hör ni – att glädjas tillsammans det är sann glädje det.

Annica Haldin, Ledare i JKG

Timlärare inom social- och hälsovård, Magister i hälsovetenskaper

 

One thought on “Att glädjas tillsammans är sann glädje

Comments are closed.