JKG Historia

Home / Om JKG / JKG Historia

glimma-jd-dsc_5019
JKG grundades 1913 av Stella Holm under namnet Jakobstads Kvinnliga Gymnastikförening. Föreningen registrerades 21.1.1923. Föreningsnamnet ändrades den 6 juni 2001 till Jakobstads Gymnastikförening, men förkortningen JKG kvarstår. Sedan starten har verksamheten utvecklats från att ha omfattat ett par grupper till ca 40 grupper i veckan som hålls av ett 40-tal ledare. JKG har idag ungefär 800 medlemmar, varav över 100 utgörs av pojkar och män.

Vår strävan är att erbjuda träning för både damer och herrar i alla åldrar. De yngsta barnen kan gymnastisera med mamma eller pappa i familjegympan eller delta i barnpassning, medan de lite äldre barnen kan välja en egen grupp. Pojkar är välkomna i alla barngrupper, om inget särskilt är specifierat.

Vuxna kan motionera på både lättare och tyngre pass och damer och herrar kan motionera tillsammans eller var för sig. Även våra danstimmar är populära bland ungdomar och vuxna. JKG:s dansgrupper  bjuder på uppvisningsprogram vid olika tillställningar. För ungdomar finns i år även ett stort antal motionsgrupper. Det är bara att hänga med!